Fryzjer i kasa fiskalna

Kapusta należy do jakichś z najbardziej modnych i branych warzyw w polskiej kuchni. Jest wiele dań, które komponuje się na bazie kapusty białej, lub kiszonej. Z tegoż warunku szatkownica elektryczna do kapusty stanowi szczególnie praktycznym zaopatrzeniem w punktach żywienia zbiorowego, restauracjach i pozostałego rodzaju lokalach, jak więcej w gospodarstwach domowych.

Szatkownica elektryczna do kapusty daje w natychmiastowym tempie poszatkować dowolną ilość tego warzywa. Przed przystąpieniem szatkowania głowy kapusty pozbawiane są wierzchnich liści, i dopiero wtedy są wykorzystywane do szatkowania. Lecz zanim znajdą się w szatkownicy trzeba zabrać je pewnego korzenia. Nie jest obowiązkowe sprawianie tego zabiegu nożem, gdyż nowoczesna szatkownica ma możliwość wycinania korzenia za pomocą świdra. Na podstawie przyrządu kryje się średniej wielkości główka kapusty, gdy zdarzy się dużo niebezpieczna, to wtedy należy ją przekroić na połowę przed szatkowaniem. Szatkownica wykonana jest ze pewni nierdzewnej. A korpus maszyny jest tworzony trójwarstwowym lakierem proszkowym. Dzięki łożysku ślizgowemu, oraz specjalnemu systemowi uszczelnienia cała konstrukcja nie jest czujna na warunki środowiskowe towarzyszące procesowi szatkowania kapusty. By szatkownica elektryczna była dobro zabezpieczona należy co piętnaście godzin jej pracy smarować wał główny, jak i sprawdzać naciąg pasów klinowych. Szatkownica napędzana jest silnikiem elektrycznym, który dzięki przekładni prasowej napędza tarczę tnącą, która zawsze zrobiona jest z żeliwa. Główny wał na jakim wybiera się tarcza jest łożyskowany dzięki czemu podane jest bezproblemowe i długotrwałe użytkowanie szatkownicy. Szatkowanie kapusty przy zastosowaniu elektrycznej szatkownicy nie nastręcza zbytniej pracy, skraca czas szatkowania dodatkowo nie wymaga nakładu dużej skale fizycznej, kiedy to pamięta mieszkanie w sukcesu zwykłych szatkownic. Co posiada wyjątkowe znaczenie w sukcesie szatkowania ogromnej liczbie tego warzywa. Inną zaletą takiego dodatku jest wtedy, że poszatkowana kapusta nie ma szanse wypadania i zaśmiecania miejsca obok. I ponieważ ponieważ za pomocą specjalnego leja stożkowego kapusta wpada bezpośrednio np. do beczki, dużego naczynia, worka, albo silosu.