Garderoba kapsulowa jesien

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Wówczas nie tylko szansa na zdjęcie paru zbędnych kilogramów, ale więcej na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz wzięcia ze zdrowia, które oferują nam sałatki.

WitaminySałatki są dużą bombę witaminową. Dają nam one wszystkich elementów koniecznych do odpowiedniego działania układu. Polacy wciąż a mają żyłkę do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są jeszcze samą z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

LekkostrawnośćWarzywa są o znacznie dużo lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej istnieją w programie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie sprawiają one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc silniejsza i estetyczniejsza dla naszego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowaniaPrzygotowywanie sałatek nic nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli dysponujemy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich planujemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu paru chwili mamy odpowiedni i pełnowartościowy posiłek.

KalorycznośćZanim nadejdą ciepłe i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi stanowić ona o wiele lepsza od dawnych polskich problemów i schabowych. Co daleko, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy kreatywność i myśl. To dopiero od nas zależy, z których składników stworzymy własną piękną i zdrową sałatkę.