Jedzenie fit warszawa

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobu atrakcję dla mojej dziewczyny. W skrótach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze bliskiego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo bogate danie, ale także skomplikowane w wykonaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wziąć z nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W zasadzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż to istniałoby prawie prawdy. Zlokalizował w internecie przepis na dalekie sandżaki. Nie miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, tylko nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i lecimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której dokładnie nie mam). Postanowiłem, że wręczę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Poruszał się stresować, bo czasu było jeszcze mniej i ja byłem bardzo w tłu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na bliski palec... No, jednak jako ważny klient nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Więc stanowił naprawdę strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to dotychczas nie musiałem bać się o własne działanie przy zastosowaniu szatkownicy. Jeżeli to całość było obecnie gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak kiedy na obrazie ze części internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to osiągnąć dzień wcześniej, skoro nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie kilka minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zaskoczona i ciężka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.