Kotlet schabowy w jajku i mace

Tajemnicą idealnego schabowego, czy też kotleta wołowego, stanowi jego odpowiednia struktura. Świadczy to, że aby otrzymać mięso nie tylko jedyne w stylu, ale też odpowiednio kruche, czyste i wysmażone, trzeba przyznać mu właściwą grubość, czy te może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest wskazany w naturalnym gospodarstwie domowym, w jakim trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na chwila dni, a istnieje wtedy konieczny zakup do punktów gastronomicznych, w których codziennie wykonywa się wiele sztuk mięsa na kotlety.

program gastronomiczny pos

Kotleciarka maga przeznaczona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej swojej wielkości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co stanowi wyjątkowo ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich służy się dużo kotletów schabowych, albo w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie rzuca się gotowe kotlety schabowe w prawdziwej miar każdego dnia, kotleciarka jest wskazanym zakupem. To wprawdzie pewna inwestycja, bo dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek ciała w normalne ustawienie urządzenia, a po kilkorgu sekundach przekazać go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często pobiera się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich bliskiej i skutecznej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas robienia kotletów najwięcej czasu zabiera nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz tylko przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do spowodowania jest wielu, to warto wziąć po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, by pomóc nam pracę, i przyspieszyć cały proces przygotowywania potrawy dla naszej wygody.