Krajalnica gastronomiczna uzywana

Szatkownica do warzyw elektryczna jest wyjątkowo istotnym zaopatrzeniem w urzędach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego typu warzyw w rodzaj ręczny znacznie podwyższa koszty działalności oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w interesach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która również będzie także pełnić rolę szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na sprzedaż szatkownicy do profesjonalnego użytku. Przedstawia się ona niezwykle szeroką wydajnością (nawet do 300 kg/h) i siłą, jest wszelkie niezbędne certyfikaty i dopuszczenia i zbudowana jest z pięknej jakości materiałów, danych do związku z żywnością. W grupie przypadków urządzenie zbudowane jest ze zwykli nierdzewnej oraz zajmuje magnetyczny system zabezpieczenia oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez użytkowników. Do wyboru mamy również zasilanie 230V czy na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacje od posiadanej w domu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna jest wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które powodują, że warzywa i efekty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a też specjalną przystawkę do przygotowania frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca służy do krojenia warzyw typu kapusta, seler, a pozostały podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W dowolnej chwili możemy i dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno stanowić polecane do końców, do których nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, iż nie jest więc co prawda urządzenie o gigantycznych rozmiarach, ale zwykle stanowi ok. 30 kilogramów. Na targu znajdziemy ogromny wybór jakości i kształtów, dzięki czemu dobranie odpowiedniego wyposażenia nie sprawi wielu problemów.