Maszyna do ubijania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej zamiarem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w zależności od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w skór zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej liczb rozbitych plastrów w ruchu bliskiego okresu czasu - ok. 800 części w ruchu godziny, przy czym ciało nie zapewne być mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny jest znacznie popularna, dzięki użytym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności układających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na umiejętności i poznaniu otrzymywanym od 1990 roku odkłada na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.