Pos na area de gastronomia

Program pos gastronomia to program sprzedaży kelnerskiej, który daje prowadzenie efektywnej i bliskiej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta wzmacnia się o dokumenty magazynowe oraz dokumenty ze sprzedaży.

 

folia do pakowania próżniowegoPakowarki próżniowe MULTIVAC C100 C200 C300 C500 P100 P200 i inne

W relacje od charakteru prac możliwa jest cała centralizacja wprowadzanych danych, lecz również zdecydowanie w specjalnych lokalach. Prosto z planu do domów produkowane są informacje: o produktach, jakim może posiadać, o organizacji lokalu, oraz o wartościach skupu i zbytu.
Ukazując się zgromadzonymi w podstawie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na surowce.
Dane zorganizowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, pokazuje on ponad pewnego rodzaju księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program ma wiele przydatnych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na platformie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
opowiada o naruszonym stanie magazynu,
mówi o składnikach brakujących do stworzenia potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego zakupy,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Dużą zaletą programu pos gastronomia jest droga synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których postrzegana jest sprzedaż. Dzięki temu możliwe jest utworzenie, skomputeryzowanego systemu rozliczania zacząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z jakiejś strony dodaje do walut dane o produktach, kelnerach, z kolejnej strony wiąże z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie wymagają z obsługi żadnej specjalistycznej wiedzy, a całość wymiany informacji wysyłana jest w sposób automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w znacznie prosty, a jednocześnie wygodny rozwiązanie, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie rozwiązanie, nie tracą czasu na zbędne czynności, i wszą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.