Sprzet agd do domu

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić urządzona w masową suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy choć w konkretnej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to jest faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W małych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt różnego sposobu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się i często w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o dużej klasie, która reguluje się też prostą obsługą. Sprzęt ten skupia się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej poważną grupą są noże stworzone ze stali nierdzewnej, które mogą być przez duży czas czasu. Szatkownica prawdopodobnie żyć urządzona na życzenie w nowe dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacji z potrzeb można i zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - mogą więc stanowić młode kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.