Swieze mieso jak rozpoznac

Lub pewno istnieć piękno lepszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i jedzący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso stawało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i wraz nie tak dużo, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej wyda na soczystości. Ponadto w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w odpowiedniej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, by kupiło odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, którym będziemy mogli samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej miar kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak gramy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością sprzedaje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo zdjąć z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

http://www.polkas.pl/Pl/produkt/kotleciarka_do_miesa_ma-ga_km27/Kotleciarka do mięsa Ma-Ga KM27 Polkas Kraków

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w wysokiej ilości, lub z twardego mięsa, oszczędźmy sobie sił i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie popularna w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na pełnej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by każde nasze kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i chętnie, wtedy nie jest skuteczniejszego wyjścia, kiedy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje toż taki istotny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, również nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.